Forts: Om Ludvig's flyreiser.

 

– På vegne av Norwegian vil jeg takke alle som har deltatt i valget. Vi er imponert over den entusiasmen, energien og gløden folk har lagt ned i valget av våre nye helter. Dette har vært et valg og en feiring av norske verdier. Heltene vi nå står igjen med er fire folkevalgte helter som vi alle kan glede oss over og være stolte av, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian.

De fire nye haleheltene

I Trondheimsregionen var det Jens Glad Balchen som til slutt ble stemt frem som den store helten. Balchen var professor i, og grunnlegger av, faget kybernetikk, også kalt reguleringsteknikk. Balchen vant forøvrig valget på sin fødselsdag og ville i dag fylt 86 år.

I Bergensregionen var det jevnt til siste minutt og til slutt var det komponisten og pianisten Geirr Tveitt, blant annet kjent for visa ”vi skal ikkje sova bort sumarnatta”, som stakk av med flest stemmer.

I Osloregionen var det rusomsorgs-pioneren og pinsemenighetslederen Ludvig Walentin Karlsen som klatret til topps. I Stavangerregionen var det fredsarbeideren og misjonæren Aril Edvardsen som til slutt fikk flest stemmer. Begge disse var kjent for sitt inspirerende arbeid og engasjement både i og utenfor menighetene de var tilknyttet.

Enormt engasjement

Mobilisering rundt de ulike kandidatene har pågått for fullt de siste ukene. I Oslo var det valgkamp på Egertorget med konserter, appeller og utdeling av stemmesedler, mens det i de andre finalebyene har vært spesielt miljøene knyttet til de ulike finalistene, slik som universiteter, musikkmiljøer, idrettsforeninger og trosmiljøer, som har stått i spissen for mobiliseringen rundt sin kandidat.

– Dette har vært et folkevalg hvor alle slags miljøer har kommet til uttrykk. Det setter vi pris på. Samtidig har vi vært opptatt av å kommunisere at kandidatene skulle være personer som hadde vært fremragende innen sitt felt, utfordret sin samtid og inspirert andre. Alle vinnerne vi nå står igjen med er ekte helter som blir verdige halehelter, sier Daniel Skjeldam.

Det er ennå ikke avklart hvilke fly de ulike vinnernes portrett, navn og tittel skal opp på. Men Norwegian lover at avdukningene av de folkevalgte heltene både skal markeres og feires når den tid kommer.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: Norwegians pressevakttelefon: tlf.:             815 11 816      .

Potretet av Norwegian Oslo Helt Ludvig Karlsen ble avduket i dag.

 

Opdater dit netværk på Mynewsdesk

Portrettet av Norwegians Oslo-helt, Ludvig Karlsen, ble avduket i dag
Norwegian - 2012-06-13 14:07

 

XX, XX og XX var til stede i hangaren på Gardermoen da Osloregionens halehelt Ludvig Walentin Karlsen ble avduket i dag. Flyet, med registreringsnummer LN-NGA, er Norwegians 8. fly av totalt 13 nye fly i år. Med en gjennomsnittsalder på fem år, er Norwegian-flåten i ferd med å bli en av Europas aller nyeste og mest miljøvennlige.

De siste månedene har Norwegians haleheltvalg skapt stort engasjement og debatt med hele 1200 nominerte kandidater for de fire regionene Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. Det var Ludvig Walentin Karlsen (1935-2004) som klatret til topps i Osloregionen. Sammen med sin kone Lise, grunnla forstanderen Stiftelsen Pinsevennenes Evangeliesenter i 1983. Stiftelsen er Norges største private tiltak i rusomsorg i Norge, med plass til rundt 300 rusmisbrukere fordelt på sju sentre i Norge.

Dette var en stor dag for Lise Karlsen, som var tydelig rørt over at hennes mann nå pryder halen til Norwegians nye fly.

- SITAT HER, SITAT HER, SITAT HER.

Til sammen har en kvart million mennesker deltatt i Norwegians haleheltvalg. De tre andre vinnerne er professor Jens Glad Balchen (Trondheim), musiker Geirr Tveitt (Bergen) og Aril Edvardsen (Stavanger).

- SITAT FRA DANIEL HER.

Sist Oppdatert 13.06.12 Kl: 14:40